הכנסה מצפיות ב-YouTube מורכבת ממספר כלים. אחד מהם הוא פירסומות באמצע הסרטון (Mid-Roll Ads) שהופיעו עד כה בסרטונים בני 10 דקות ומעלה – כעת גם סרטונים קצרים יותר יוכלו להציג אותן.

היום התקבלה הודעה מ-YouTube שמעתה סרטונים באורך 8 דקות ומעלה יאפשרו שילוב פירסומות באמצע סרטון. זאת-אומרת שפרק הזמן המינימלי שנדרש עד כה על מנת שסרטון שיהיה זכאי (eligible) להצגת פרסומות התקצר מ-10 דקות ל-8 דקות.


איך מפעילים את ה-Mid-Roll Ads?

אם הערוץ שלכם זכאי למונטיזציה, אז קודם כל צריך לוודא שמוגדרת האפשרות בערוץ שלכם להציג פירסומות באמצע סרטון – ליוצרים יש אפשרות להגדיר זאת מראש, וכן תוודאו שזה אכן מתקיים ברמת הסרטון:

הגדרת Mid-Roll Ads ברמת הסרטון הבודד

אם תרצו להגדיר באופן אוטומטי עבור כל הסרטונים בערוץ שלכם (ישנים שעלו עד כה וחדשים שיעלו בעתיד) שהם יציגו Mid Rolls Ads – יש לבצע זאת בדרך הבאה:

ב-YouTube Studio יש לבחור בסרגל הראשי ב-Monetization ושם להגדיר שכל הסרטונים בערוץ (קודמים/עתידיים) יאפשרו הצגת Mid-Roll Ads
אישור של האפשרות הראשונה יגדיר את כל הסרטונים המתאימים בערוץ באופן אוטומטי כך שיציגו Mid Roll Ads – האפשרות הנוספת היא הגדרה ידנית של כל סרטון בנפרד.

איך זה משפיע על היוצרים?

באופן אישי, אני מעדיף להימנע ככל האפשר ככל האפשר משילוב פרסומות במהלך הסרטונים כי זה פשוט מעצבן ויותר חשובה לי חווית הצפייה לצופים שלי מאשר עוד כמה שקלים. אבל אם אתם בכל זאת בוחרים להפעיל את האופציה הזו, לטעמי עדיף לתת ל-YouTube לקבוע באופן אוטומטי מתי יופיעו הפרסומות מאשר לקבוע זאת באופן ידני. הסיבה היא של-YouTube יש אלגוריתמים מתוחכמים שיודעים לקבוע באופן אוטומטי את נקודת הזמן האופטימלית לשלב בה את ה-Mid-Rolls במהלך הסרטון, אז קודם בכלל תראו שזה עובד.

בפועל השינוי החדש משפיע בשני אופנים:

  1. סרטונים קודמים שיצרתם עד היום – אם הם היו ארוכים מ-8 דקות אבל קצרים מ-10 דקות, ומאושר להציג בהם פרסומות וידאו מסוג Mid-Rolls.
  2. סרטונים חדשים שתיצרו מהיום ואילך – אין לי ספק שישנם אנשים שיוצרים סרטונים ארוכים בכוונה, מתוך ידיעה שהם רוצים להרוויח כסף מכמה שיותר פרסומות. כך שהשינוי החדש הוא בהחלט סיבה טובה לשקול ליצור סרטונים קצרים ומהודקים יותר מבחינת עריכה.

    מנגד, אם יש לכם סרטונים שהם קצרים מ-8 דקות, שווה לחשוב אם יש מקום להאריך אותם.

    איך עושים זאת?
    צריך בתכנון הסרטון מראש, או לחלופין, לעבור עליו שוב טרם הפירסום ולשאול את עצמנו אם שחסר בו משהו.

בשורה התחתונה כמה השינוי החדש ישפיע על ההכנסות שלכם – זה משהו שצריך לבחון ברמת הערוץ, לרבות:


הסבר על סרטוני Mid-Rolls

סרטון הסבר על פרסומות Mid-Rolls בסרטוני YouTube

אם אתם רוצים ללמוד עוד על YouTube ויצירת תוכן – כדאי לכם להמשיך לעקוב אחר “יוצרים תוכן”


הצטרפו לרשימת התפוצה של “יוצרים תוכן”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן