שלמו מס קבלו לייק - פרשת משפיעני רשת ורשות המסים

רקע

רשות המסים בישראל ערכה החודש מבצע מע”מ נרחב, שכלל 22 עוסקים במה שמכונה “ענף משפיעני הרשת”, כחלק מהגברת פעילות הגבייתית והעצמת ההרתעה במאבק בהון השחור ובסרבני המס.

במסגרת הביקורות בענף משפיעני רשת נבדקו בין היתר עסקאות חליפין (ברטר) עם לקוחות המבקשים פרסום, וכן תרומות, תמיכה או סיוע שמקבלים משפיענים מחברות שמעוניינות להיכנס לשוק הלקוחות שלהם.

בנוסף נערכו השוואות דיווח בעסקאות החייבות בגין הכנסות מפלטפורמות שונות ביניהן אינסטגרם, יו-טיוב, טיק טוק ועוד.

כך לדוגמא, בבדיקת התיק של משפיענית בעלת כ-400 אלף עוקבים באינסטגרם המפרסמת מוצרים שונים בתחום האוכל והניקיון, נמצא כי היא מדווחת על מחזור שנתי ממוצע של כ-700 אלף ₪, זאת בעוד שהיקפי הפרסום ואורח חייה מעלים חשד כי היא לא מדווחת על מלוא עסקאותיה.

כמו כן, נערכה ביקורת למשפיען בתחום הגיימינג בעל כ-600 אלף רשומים בערוץ היו-טיוב ועוד כ-400 אלף עוקבים בטיק טוק, בביקורת שנערכה עלה, כי הוא מדווח על עסקאות בשיעור 0% וכן חשד לאי דיווח על מלוא עסקאותיו.

שני המקרים הועברו לטיפול במישור האזרחי והפלילי במשרד המע”מ האזורי.

משפיעני הרשת מכים שנית!

מי שעוקב אחרי יוצרים תוכן יודע שאחד הנושאים שאנו אוהבים לעסוק בהם הוא האחריות שלנו כאזרחים שומרי חוק לשלם את המסים שלנו.

לדוגמה, ב-2019 התפוצצה פרשה דומה, ולכן זה מדהים בכל פעם מחדש לראות אנשים שעוסקים ביצירת תוכן נופלים על העלמת מס.

למה זה קורה?

מדובר בשילוב של חוסר הבנה לצד הקטנת ראש (במקרה הטוב) או פשוט נטייה לנוכלות (במקרה הרע) מצד יוצרי התוכן והמשפיענים שמרוויחים כסף.

אלו מצידם יגידו “לא ידעתי, לא שמעתי”, “לא היה לי זמן” ושאר התירוצים.

שלא יהיה ספק, טעויות קורות, וכיוצרי תוכן אנחנו עובדים בקצב מהיר ויש לנו הרבה על הראש, אבל כשמדובר בהכנסות בהיקפים גדולים קשה לתלות את האשמה בתירוצים הללו.

כמו כן, המערכת עצמה לא הפנימה שיש כיום כלכלה שלמה של יוצרי תוכן ואיך היא עובדת. לכן יש כאן משחק של חתול ועכבר שבמסגרתו אחת לתקופה עורכים בדיקה, ומפרסמים הודעה לעיתונות שעשו למישהו “נו-נו-נו”, בדומה לביקורות שנערכות בתחומים אחרים.

גם ליוצרי התוכן יש בעיה מסוימת, כי בפן המקצועי, לא כל רואי החשבון רוצים להתעסק בכך או מבינים לעומק את הנושא של כלכלת יוצרי התוכן. רק כדי לסבר את האוזן, הדברים הללו נאמרים לאחר שרק השבוע הנהלת יוצרים תוכן הייתה בקשר עם רו”ח בכיר באחת הפירמות הבולטות שמנהל מחלקה שהכי מתבקש שתעסוק בתחום כלכלת יוצרי התוכן.

עם זאת, ולא צריך להיות גאון במיסים כדי להבין שאם יש לנו הכנסות צריך לדווח עליהן.

אז מה עושים?

הכלל הוא מאוד פשוט ואנו מפצירים בכל מי שעוסק בתור יוצר תוכן ויש לו הכנסות בתחום להתייעץ עם רואה חשבון.

אם צריך, לכו לפתוח עוסק פטור ומשם תגדלו עד שתהפכו לאימפריה של תוכן.

רואה חשבון מומלץ ליוצרי תוכן

אם אתם מעוניינים בהמלצה על רואה חשבון – צרו איתנו קשר.

אם אתם רואי חשבון המעוניינים לעבוד עם יוצרי תוכן – צרו עימנו קשר גם כן.

יש לכם שאלות או הערות?​

מוזמנים לכתוב בתגובות, או לפרסם פוסט בקבוצות של “יוצרים תוכן” (פייסבוק | לינקדאין).

הרשמה לניוזלטר

תעקבו אחרינו

יש לנו ה-מ-ו-ן תכנים במיוחד בשבילכם, לרבות: חדשות ועידכונים, מאמרים מקצועיים, הצעות עבודה ליוצרי תוכן, שת”פים, הטבות ייחודיות, מידע על תחרויות ואירועים, ועוד.

קבוצת פייסבוק

קבוצת לינקדאין

ערוץ יוטיוב

עמוד פייסבוק

אינסטגרם

טיקטוק

טלגרם

ערוץ ווטסאפ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן