הערוץ שלכם הולך להשתדרג בקרוב | עידכוני יוטיוב

רקע

לכבוד חודש ספטמבר שבא עלינו לטובה, יוטיוב פרסמה בבלוג הרשמי שלה הודעה בדבר חידושים ופיצ’רים שעומדים להגיע בחודשים הקרובים לפלטפורמה.

בין היתר, מוצעים כלים חכמים של בינה מלאכותית מבית גוגל, פיתוח הקהילה מסביב לערוץ היוטיוב, והרחבת האפשרויות להרוויח מהערוץ.

בגדול מה שצריך לדעת הוא שיוטיוב מצהירה שהמטרה שלה היא להמשיך ולשדרג את החוויה עבור היוצרים, עבור הצופים, עבור העוקבים ובקיצור – עבור כולנו.

יוצרים סרטונים קצרים?

הפיצ’ר Dream Screen יאפשר לכם ליצור רקעים מרהיבים על-ידי כתיבת פרומפט (Prompt) של הרקע שתירצו ליצור.

יוטיוב עושה כאן שימוש במודל Veo של חטיבת DeepMind בגוגל, וכך זה נראה בפועל:

זהו כלי מעניין שאין ספק שניתן יהיה ליצור באמצעותו דברים מדהימים, והוא נועד בין היתר לתת מענה לתחרות ההולכת וגוברת מול טיקטוק, אינסטגרם ושאר הפלטפורמות שמציגות סרטונים קצרים.

כדאי לציין, שגוגל גם דואגת לסמן את התוכן הזה באמצעות SynthID, הכלי שפיתחה לזיהוי תכנים שנוצרו באמצעות בינה מלאכותית.

כמו כן, זו הזדמנות טובה להזכיר שכאשר מעלים סרטון ליוטיוב עם תכנים שנוצרו באמצעות בינה מלאכותית, במקרים מסוימים נדרש מכם להצהיר על כך.

מחפשים לייעל את תהליך יצירת התוכן?

בשביל זה גוגל יצרה לשונית מיוחדת בשם Inspiration (השראה) שמופיעה ב-YouTube Analytics.

כבר היום ניתן לגשת ללשונית של Inspiration, אך יוטיוב הולכת לשדרג אותה משמעותית, עם הטמעה של אפשרות לעשות Brainstorm (סיעור מוחות) על-ידי הזנת פרומפטים (Prompts) שיציעו רעיונות ל-Thumbnails, כותרות, הוקים (Hooks) שתיישמו בסרטונים שלכם, וכל מה שקשור לכתיבת תסריט והפקת הסרטונים.

עבור היוצרים לדעתי זוהי בשורה נפלאה, כי מייעלים כאן את תהליך היצירה באמצעות כלים של AI, שגוגל משקיעה בהם משאבים רבים.

כלים אלה זמינים כבר היום, גם על-ידי גוגל וגם על-ידי שירותים מתחרים, אך מבחינת גוגל, המהלך עצמו הוא לא פחות מגאוני, כי היא מעבר לכך שהיא מציבה תחרות למתחרים, כעת היא גם חוסכת ליוצרי תוכן את הצורך להיעזר בשירותים חיצוניים. אני לא מצפה שהם ייעלמו, כי יוצרי תוכן ימשיכו לחפש ולעשות שימוש בכלים נוספים, אך עדיין מדובר בברקס לא קטן. 

מעבר לכך, גוגל עושה מהלך שמאוד מזכיר את מה שחברת Adobe עושה עם טכנולוגיית ה-AI שלה Firefly (“גחלילית”), שדואגת שלמודל הבינה המלאכותית שלה יהיה מאגר שמספק כל הזמן עוד דאטה להתאמן עליה ולהשתפר.

רוצים לחזק את הקשר עם קהל העוקבים?

אחרי שכולם כבר סחטו למושג “קהילות” את המיץ, באה יוטיוב, שבתכל’ס דיברה על זה מאז ומתמיד, ונותנת ליוצרים כלים נוספים לחזק את הקשר עם הקהל שלהם תחת הכותרת “Communities“.

אם עד היום קהל הצופים והעוקבים של ערוץ היוטיוב שלכם יכל לתקשר איתכם רק דרך התגובות, אז כעת באמצעות שינוי הגדרות (ברגע שיהיה זמין) תוכלו לאפשר להם לפרסם פוסט, לשתף תמונות ועוד כל מיני דברים שנראים לנו מובנים מאליו, אבל לא התאפשרו ביוטיוב כל השנים הללו.

בכך, ערוץ היוטיוב שלכם הופך לאלטרנטיבה משמעותית לפייסבוק, לינקדאין ושאר הרשתות החברתיות.

זה מזכיר לי שלפני למעלה מ-10 שנים, בזמן שכולם דיברו על כך ש”יוטיוב הוא מנוע החיפוש השני בעולם אחרי גוגל”, כל הזמן הייתה לפנינו “הרשת החברתית הגדולה בעולם”.

כעת הנבואה הזו מגשימה את עצמה, ויוטיוב מקבלת שדרוג משמעותי שיעזור לה להפוך לאחת כזו (מה שלא הצליח עם Google Plus זיכרונה לברכה, בתקווה יצליח לגוגל הפעם).

דבר נוסף שאמור לספק כלים לתקשר עם העוקבים הוא ה-Community Hub, שיהיה זמין בתוך אפליקציית ה-YouTube Studio (יוטיוב סטודיו) ו”אמור לספק תובנות על קהל העוקבים ויכולת טובה יותר עבור היוצרים/מנהלי הערוץ לתקשר איתם”.

למיטב הבנתי, מדובר כאן בכלים שזמינים כבר היום ביוטיוב, בדמות תשובות אוטומטיות הממליצות לכם כיצד לענות לתגובות עם תשובות מוכנות (AI-Enchanced Reply Suggestions) והדגשה של תגובות נבחרות שהתקבלו מהעוקבים שלכם.

לכן, אני לא רואה בכך חידוש של ממש, אלא יותר כניסיון להעלות למודעות ולדחוף קדימה את הקיים לציבור הרחב.

בשורה התחתונה, עבור מי שעוסקים בניהול קהילות דיגיטליות, יש כאן כלי שעוזר לייעל את העבודה ולחסוך בזמן. אבל, שימו לב לא לשכוח לתת את הטון האישי שלכם, אחרת זה יראה מלאכותי. ולראייה, נסו לחשוב על העוקבים שלכם שמשקיעים בתגובה, רק כדי לקבל תגובה לקונית בסגנון “אלוף”, ועוד לראות שזה מה שרשמתם לכל אחת מהתגובות האחרות גם כן.

הדיבוב האוטומטי מגיע בשעה טובה!

אחת הבשורות הגדולות של יוטיוב בשנים האחרונות עבור יוצרי תוכן, שתאפשר להוסיף לסרטון שמדברים בו בשפה מסוימת דיבוב לשפות נוספות.

כתבתי על כך בעבר במסגרת “יוצרים תוכן”, ואין ספק שזה פיצ’ר שרבים מאיתנו חיכו לו. הסיבה פשוטה – הדיבוב יאפשר לכם להגיע לקהלים חדשים שאינם דוברים את השפה שלכם, ובכך לעזור לערוץ ולתכנים שלכם לעשות קפיצה גדולה, גם מבחינת חשיפה וגם מבחינת אפשרויות להרוויח.

ואין לי ספק שישראלים שיוצרים תכנים בעברית ונחשבים לשוק קטן יחסית יעריכו זאת בוודאות.

דירוג שבועי חדש שיעזור לערוצים להתבלט

HYPE (הייפ), הינו מנגנון חדש להמלצות של ערוצים קטנים עד בינוניים (500-500,000 עוקבים), שנועד לחשוף אותם בפני קהלים חדשים.

איך זה עובד?

ב-7 הימים הראשונים של סרטון חדש, ניתן לתת לו Hype, פעולה שהיא בנוסף ל”לייק” ולשיתוף (Sharing) המוכרים. טבלה חדשה תציג את 100 הסרטונים שצברו הכי הרבה “הייפ” באותו שבוע.

על מנת לא ליצור זילות בשימוש ב-Hype, לכל צופה יש אפשרות להעניק שלושה “הייפים” במהלך שבוע אחד. בהמשך, יוטיוב מתכננת לאפשר רכישה של “הייפים” נוספים, ובכך לספק מקור הכנסה נוסף ליוצרי התוכן.

כרגע מדובר עדיין בניסוי

בשלב זה Hype, שמיועד להצגה בגירסת המובייל של יוטיוב, נמצא בשלב הניסויים (Beta testing) במסגרתו הוא נבחן בברזיל, טורקיה וטיוואן (שימו לב לנציגות של היבשת/שפה/גודל שוק). אם זה יעבוד במדינות שנבחן בהן יש סיכוי שיהפכו אותו לקבוע, וכפועל יוצא אם יגיע גם אלינו לישראל.

על סמך ההודעות שיוטיוב פרסמה על Hype, עושה רושם שמרוצים שם מהתוצאות עד כה.

על פי הפירסומים, בארבעת השבועות הראשונים לקיומו של Hype במדינות הנבחנות, הצופים השתמשו בכפתור ה-Hype כ-5 מיליון פעמים עבור למעלה מ-50,000 ערוצים. קבוצת הגיל שהובילה את השימוש בפיצ’ר הזה היא 18-24 (הנכללים בתוך ההגדרה של Gen Z), עם יותר מ-30 אחוז מכלל המשתמשים בשלב הבטא של הניסוי.

זהו קהל שמאוד חשוב ליוטיוב בתחרות עם פלטפורמות דוגמת טיקטוק ואינסטגרם, שפופולאריות גם כן בקרב קבוצות גילאים אלה.

כנראה שיצאו או יצאו לבחון זאת במדינות נוספות, אך עדיין מתבצעים מחקרים שמעלים תובנות מעניינות ובמקביל מציפים שאלות, תהיות וחששות תהיות מצד הצופים והיוצרים.

לדוגמה, יוטיוב מבהירה כי אין קשר בין ה”הייפים” שמקבל סרטון לבין מנגנון ההמלצות הקיים של סרטונים ביוטיוב.

כמו כן, לדברי יוטיוב, הערוצים הקטנים ייהנו מ”בונוס ליוצרים קטנים” במטרה לתת סיכוי הוגן ליוצרים עם ערוצים קטנים לעומת גדולים יותר שזכאים ליהנות ב-Hype (לא פירטו מהו מספר העוקבים/צפיות/מדדים אחרים שמגדירים מי ואיך מקבלים את אותו בונוס).

לטענת יוטיוב, עבור הצופים, Hype מהווה דרך נוספת להתעדכן ב”מה שחם” ברשת, גם על סמך טבלת הדירוג השבועי וגם בזכות תג מיוחד (badge) שמוענק לסרטונים שזוכים לבחירת הצופים. על סמך התיאורים זה מזכיר את ה-“Top Trending” שמופיע לצד סרטונים שמדורגים עם הכי הרבה צפיות.

יוטיוב רואה בצופים חלק ישיר להצלחת יוצרי התוכן, וכדוגמה היא נותנת כדוגמה פרויקט לגיוס המונים שבו הסרטון הוא בעצם ה”מוצר” שרוצים לתמך בו, והצופים, ובעיקר האוהדים הם אלו שיעזרו לזה לקרות.

הקבלה נוספת של יוטיוב ליצירת מעורבות מצד הצופים היא שכאשר תומכים בסרטון באמצעות Hype ורואים את שמם כ”תומכים” זה נותן לצופים תחושת שייכות ו/או של ההעצמה.

הרעיון עצמו נשמע מוצלח וככל שאני קורא עליו יותר זה נשמע שיש כאן הצלחה. אני לא מאמין שיוטיוב תשחרר הודעה כזו נלהבת על מוצר שהוא “חצי אפוי”, אך מצד שני יש כאן כאמור מלחמה מול פלטפורמות מתחרות (טיקטוק ואינסטגרם), על קהלים (דור ה-Z שטרחו להדגיש אותו כקבוצת גיל העיקרית) וכמובן יוצרי התוכן שנותנים להם כלים נוספים להצליח ולהרוויח.

וזה עוד לפני שהזכרתי בכלל את המשקיעים שיושבים על הראש של אלפאבית, החברה האם של יוטיוב.

ההודעות על פיצ’רים חדשים בסופו של דבר מתורגמות לתקשורת, לדוחות הכספיים, וכפועל יוצא גם להחלטות העיסקיות.

ולכן, הזמן יגיד אם שיש כאן משהו שהוא יותר מהייפ (משחק מילים שכזה).

004 Hype Giving fans a stake in the success of their favorite emerging creators Made on YouTube September 2024

ממשיכים לפתח את YouTube Shopping

כיום יוטיוב מאפשרת לערוצים לשלב מכירת מוצרים דרך הסרטונים על-ידי כך שמגדירים מוצרים שרלוונטיים לסרטון ו/או לערוץ עצמו.

ברגע שמישהו רוכש את המוצר, הערוץ זכאי לעמלה בגין הרכישה הזו.

זוהי בעצם תכנית אפיליאציה (Affiliatie Program), שהיא אחת הדרכים לעשות מונטיזציה (Monetization) לערוץ ולהכניס כסף מהתכנים שלנו.

YouTube Shopping זמינה כבר היום במדינות מסוימות (ארה”ב, דרום קוריאה, אינדונזיה) וצפויה להתרחב למדינות נוספות. ישראל אינה מופיעה כרגע ברשימת המדינות הללו, אך אני מאמין שזה עניין של זמן עד שנראה את זה גם אצלנו.

מה שחשוב להבין כאן הוא שיוצר תוכן ישראלי יכול להרוויח כסף מזה כבר היום אם הערוץ זכאי לכך (ז”א עומד בתנאים של YPP), אך המוצרים שניתן להציע הם מרשימת מדינות מצומצמת, וישראל כרגע אינה אחת מהן.

ברגע שהתכנית תהיה זמינה גם בישראל, ניתן יהיה לשווק מוצרים גם של עסקים מישראל – חברות, חנויות, רשתות שיווק ואפילו יוצרי תוכן מישראל שרוצים לשווק את המרצ’נדייז שלהם.

Google Shopping on YouTube Screenshot

לקבל מתנות מהעוקבים שלכם בשידור חי

אם אתם אוהבים לקיים שידורים חיים, תשמחו לדעת שיוטיוב מביאה את האפשרות לתת מתנות במהלך שידור לייב לפורמט של Vertical live, בדומה לשידורי לייב טיקטוק ואינסטגרם.

יוטיוב קוראת לזה Gifts, powered by Jewels, כאשר במסגרת הפיצ’ר החדש העוקבים שלכם יכולים לתת לכם במהלך השידור מתנה וירטואלית של סטיקרים אנימטיביים, שהינם שווי ערך לכסף אמיתי שתקבלו כתשלום מיוטיוב.

צופים ועוקבים עושים זאת כאשר ברצונם לפרגן לכם או להתבלט כדי קבל יחס במהלך השידור בתוך ים של תגובות. בתמורה, אתם יכולים להזכיר אותם ולהתייחס אליהם במהלך השידור.

אם אתם דוגמה קונקרטית איך לנצל נכון את הפיצ’ר הזה, תחשבו למשל על בעל מקצוע שמקיים שידור לייב, מקבל Gift (בואו פשוט נקרא לזה “טיפ” או “תשורה”), ואז נותן מענה מקצועי לשאלה שהעלו בפניו במהלך השידור.

מתי בפעם האחרונה הופעתם בטלוויזיה?

יוטיוב תאפשר ליוצרים לסדר את התכנים שלהם בפורמט של עונות (Seasons) ופרקים (Episodes), על-מנת להקל על צופי הטלוויזיה לעקוב אחר התכנים בערוצים.

עד היום, הייתה אפשרות ליצור Playlists בצורה ידנית ואז ניתן היה להגדיר רשימה של עונות ופרקים. 

כעת, סידור העונות והפרקים יתבצע בצורה אוטומטית במטרה להתאים את חווית הצפייה למסכי הטלוויזיה.

בפועל זה מזכיר את איך שמופיעים סרטים וסדרות בנטפליקס, אמזון פריים, דיסני פלוס וכדומה.

וזה לא מפליא בכלל, כי יוטיוב היא שירות סטרימינג לכל דבר, ומהווה מעצמה בכל מה שקשור לצריכת תכנים דרך מסכי הטלוויזיה.

היא זמינה בטלוויזיות חכמות, מציעה את שירות YouTube TV שמדורג חודש אחר חודש במקום הראשון בארה”ב מבחינת רייטינג של פלטפורמות הסטרימינג (לפני נטפליקס, דיסני+, אפלTV וכו’), והייתה שותפה להפקות וידאו (לדוגמה שתי העונות הראשונות של “Cobra Kai” שעברה בהמשך לנטפליקס).

בקיצור, אם אי פעם רציתם להופיע בטלוויזיה – תבינו שאתם כבר עושים את זה ביוטיוב, ושילוב של כל הכלים החדשים שתוארו כאן, כמו למשל הדיבוב לשפות אחרות, יכול להפוך אתכם לכוכבים בקנה מידה עולמי.

רק כדי לגרות את הדמיון שלכם, תחשבו על גל גדות שמככבת בסרטים בלא מעט פלטפורמות סטרימינג, על תומר קאפון בסדרה “The Boys” המשודרת באמזון פריים, וכמובן שאי אפשר לשכוח את “פאודה” שמצליחה בנטפליקס (הימור שלי שבעונה החמישית נראה משהו שקשור לביפרים מתפוצצים).

ובזכות יוטיוב, יש לכם את הכלים לעשות זאת כבר עכשיו, וזה רק הולך ומשתפר.

וזה לא פחות ממדהים בעיני.

סרטון וידאו מסכם

לנוחיותכם, מצורף סרטון וידאו שמציג בקצרה את כל ההכרזות של יוטיוב על הפיצ’רים שהוזכרו במאמר זה:

Made on YouTube | Creator Roundup (18/09/2024)

יש לכם שאלות או הערות?​

מוזמנים לכתוב בתגובות, או לפרסם פוסט בקבוצת הפייסבוק של “יוצרים תוכן”.

מוזמנים/ות להציג לנו את ערוץ היוטיוב שלכם, לשתף תכנים חדשים שמתפרסמים בו, לשתף טיפים, לשאול שאלות ועוד.

מחפשים עזרה בניהול ערוצי יוטיוב?

אני מציע שירות מקצועי בהקמת ערוצי יוטיוב, ניהול ערוצי יוטיוב וייעוץ בכל מה שקשור ליוטיוב.

מוזמנים לקרוא עליי, להתרשם ממאמרים קודמים שפרסמתי בנושא יוטיוב, ואם תחליטו שזה מה שאתם צריכים – צרו עימי קשר.

הרשמה לניוזלטר

בואו לעקוב אחר "יוצרים תוכן"

יש לנו ה-מ-ו-ן תכנים במיוחד בשבילכם, לרבות: חדשות ועידכונים, מאמרים מקצועיים, הצעות עבודה ליוצרי תוכן, שת”פים, הטבות ייחודיות, מידע על תחרויות ואירועים, ועוד.

קבוצת פייסבוק

קבוצת לינקדאין

ערוץ יוטיוב

עמוד פייסבוק

אינסטגרם

טיקטוק

טלגרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן